La Casa de la Ciutat

 

 
 

a façana gòtica de l'Ajuntament va ser construïda entre el 1400 i el 1402, construcció que es va posar en mans d'Arnau Bargués. Sobre la porta es pot observar, presidintSant Rafael-la, una escultura que representa a Sant Rafael, amb les seves ales de bronze esteses i als seus costats uns relleus amb les paraules Raphael i Angelus.

Com comenta Maria Rosa Manote a la web municipal, “documentalment, consten les deliberacions que van tenir lloc el 25 d’abril de 1400, entre els consellers de Barcelona i un ciutadà que no vol son nom sia publicat, per tal de decidir on s'havia d’ubicar l'arcàngel que l'anònim donant faria fer a les seves costes per la gran devoció que li tenia. La decisió va ser que fos posada sobre lo portal major e fora de la Casa de la ciutat, a la part de fora, ço es, sobre lo senyal reyal aquí posat. També es va adquirir el compromís de no mudar-la de lloc”.

Hi havia dues representacions més, als dos anglès que formaven els extrems de la façana amb la resta de l'edifici, amb figures de Sant Sever, bisbe de Barcelona i Santa Eulàlia, patrona de la ciutat. Canvis posteriors a aquesta façana han canviat l'ubicació d'aquestes dues figures.

24 de juliol de 1713. S'alça la bandera de Santa Eulàlia
a la Casa de la Ciutat


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player