Michelle Jenner, una actriu molt polifacètica

Va néixer a Barcelona, el 14 de setembre de 1986, filla de l'actor de doblatge Miguel Ángel Jenner i de l'actriu i ballarina francesa Martine Husson.

Ja des de petita la Michelle jugava a fer d’actriu, disfressant-se dels més diversos personatges. No és d’estranyar, doncs, que a La Salle Bonanova, que és el col·legi on va estudiar, prengués classes de teatre i cant, així com a l’escola Company & Company. Després del batxillerat va estudiar un any a l’escola d'interpretació Nancy Tuñón.

Professionalment, però, ja feia molt de temps que estava en marxa. Amb només dos anys, la seva mare la va introduir al món de la moda i la publicitat. I no va ser solament en aquests entorns on es va moure. Als sis anys va iniciar-se com a actriu de doblatge, començant per una microintervenció de dues paraules, però que li van obrir la porta a papers cada cop més importants i exigents, com per exemple per doblar al castellà l’Emma Watson en el paper d’Hermione Granger a la saga de Harry Potter i en treballs posteriors.

El 2006 va debutar en dos curts: Tight (guanyador del premi Brigadoon al festival de Sitges) i Cinco contra uno (guanyador del Premi Joven  al Festival Humor en Corto. El 2007 va participar a la campanya publicitària de la marca Herbel Essences i més tard va aparèixer a revistes com MAN, FHM, Línea, Ragazza, Loka, Bravo i Superpop. Per si això fos poc, va servir d'inspiració per a crear un dels personatges del videojoc The Sims 2!

Quan es va introduir a la televisió tenia 15 anys i ho va fer a la popular sèrie de TV-3 El cor de la ciutat. Després va marxar a Madrid per interpretar el paper de Sara Miranda a Los Hombres de Paco. Era l’any 2009.
Malgrat que la seva primera intervenció cinematogràfica en un llargmetratge va ser a Faust, l’any 2000, es pot considerar que el seu primer treball rellevant va ser a l’obra Íntimos y extraños. 3 historias y ½ de l’any 2008.

Des d’aquest moment ha anat intercalant treballs pel cinema, la televisió, el món de la moda i la publicitat, el teatre i el doblatge de manera sistemàtica acumulant premis i nominacions en diversos camps.
Uns exemples: l’anunci nadalenc de cava Freixenet amb Ricardo Darín l’any 2017 o el curtmetratge per a la marca de cervesa Estrella Damm amb Oriol Pla l’any 2018 i ha intervingut en diversos videoclips com a Veneno en la piel d’Andrés Calamaro (2004), a In Your Mind d’Anggun, a Incredible de Darius o a Mundo Fràgil de Sidecars. I encara com a cantant, ha col·laborat amb la banda Pignoise amb temes corresponents a la banda sonora de Los hombre de Paco, com el tema Me gustas así.

 

Spanish movie (2009). Comèdia espanyola dirigida per Javier Ruiz Caldera i escrita per Paco Cabezas, la pel·lícula és una paròdia de diversos èxits del cinema espanyol i, en menor mesura, del cinema internacional. Es caracteritza per un estil humorístic semblant al de pel·lícules americanes com Scary Movie o Epic Movie.
La trama principal de Spanish Movie gira al voltant d'una família peculiar que viu en una casa plena de misteris. A través d'aquest fil conductor, es presenten gags i situacions inspirades en famoses pel·lícules com Los otros (Alejandro Amenábar, 2001), El orfanato (J.A. Bayona), Volver (Pedro Almodóvar, 2006), Mar adentro (Alejandro Amenábar, 2004), Abre los ojos (Alejandro Amenábar, 1997), REC (Jaume Balagueró, 2007), Alatristre (Agustín Díaz Yanes, 2006)... parodiant-les totes elles en una successió d’hilarants gags.
La pel·lícula està protagonitzada per Alexandra Jiménez, Carlos Areces i Sílvia Abril, acompanyats per una llarguíssima sèrie de noms rellevants com Joaquin Reyes, Eduardo Gómez, Michelle Jenner, Leticia Dolera, Clara Segura, David Fernández, Joselito, Fermí Fernández, Andreu Buenafuente, Álex de la Iglesia, Jaume Balagueró, Belén Rueda, Berto Romero, J.A. Bayona, Alejandro Amenábar, Chiquito de la Calzada... i la inesperada aparició de Leslie Nielsen, l’actor nord-americà famós per les seves comèdies esbojarrades com les sagues Aterriza como puedas i Agárralo como puedas. Com a dada curiosa cal esmentar que el pare de la Michelle Jenner, Miguel Angel Jenner posa la seva veu en off a la pel·lícula.

No tengas miedo (2011) Pel·lícula espanyola dirigida per Montxo Armendáriz, que tracta la delicada i punyent temàtica dels abusos sexuals infantils, una realitat sovint silenciada i tabú a la societat.
Armendáriz és prou conegut per la seva sensibilitat i profunditat en tractar temes humans i socials. En aquesta ocasió, a banda de director, actua també com a guionista, i el seu propòsit és el de crear una major consciència social sobre aquests abusos i les seves conseqüències psicològiques per a aquelles persones que les han patit.
A la pel·lícula seguim la vida de Silvia (Michelle Jenner), una jove que ha patit abusos sexuals per part del seu pare des de la infància. La història es narra a través de diversos períodes de la seva vida, mostrant les conseqüències devastadores que aquests abusos tenen en el seu desenvolupament personal i en les seves relacions amb altres persones.
Intervenen també a l’obra Lluís Homar, Belén Rueda, Núria Gago i Cristina Plazas.

Extraterrestre (2011). Pel·lícula espanyola de comèdia i ciència-ficció dirigida per Nacho Vigalondo, conegut per altres treballs dins del gènere de la ciència-ficció i el thriller.
Segueix la història de Julio (Julián Villagrán) i Julia (Michelle Jenner), dos desconeguts que es desperten després d'una nit de festa i es troben en un apartament sense recordar gaire el que ha passat. Mentre intenten posar en ordre les seves idees, s'adonen que ha ocorregut un esdeveniment extraordinari: enormes naus extraterrestres han aparegut al cel, deixant la ciutat gairebé deserta i sota un estat de pànic. La situació es complica encara més quan Carlos (Raúl Cimas), el xicot de la Julia, i Ángel (Carlos Areces), un tafaner veí, entren en escena, creant una situació tensa i còmica alhora, mentre intenten gestionar la situació.
La pel·lícula barreja elements de comèdia romàntica amb la ciència-ficció, creant una història que se centra més en les relacions humanes i les situacions absurdes que no pas en la qüestió extraterrestre. Amb un to humorístic i un enfocament minimalista, Extraterrestre utilitza la invasió alienígena com a teló de fons per explorar les complexitats de les relacions personals i les reaccions humanes davant situacions inusuals.

Todas las mujeres (2013). Pel·lícula espanyola dirigida per Mariano Barroso. Que constitueix una adaptació cinematogràfica de la sèrie de televisió homònima creada pel mateix director. La pel·lícula és un drama que explora les relacions interpersonals des d'una perspectiva íntima i emocional.
Segueix la història de Nacho (Eduard Fernández), un veterinari que es troba en una situació difícil després d'haver robat unes vaques a la seva sogra. A través de la pel·lícula, Nacho es veu obligat a enfrontar-se amb les dones que han estat més importants en la seva vida per intentar resoldre els seus problemes. Aquestes dones inclouen la seva dona, la seva amant, la seva exparella, la seva psicòloga, la seva sogra i la seva cunyada, interpretades per Michelle Jenner, Nathalie Poza, Petra Martínez, Lucía Quintana, Marta Larralde i María Morales. Cada una d'aquestes trobades revela diferents facetes de la personalitat de Nacho i de les seves relacions amb elles.
La pel·lícula se centra en els conflictes interns i les relacions interpersonals, amb un enfocament psicològic profund amb escenes que mostren converses íntimes entre Nacho i les diferents dones de la seva vida. A través d'aquestes converses, es revela la complexitat dels personatges i les dinàmiques de poder, amor i ressentiment que existeixen entre ells.

Tenemos que hablar (2016). Comèdia romàntica espanyola dirigida per David Serrano que compta amb Michelle Jenner, Belén Cuesta, Hugo Silva, Ernesto Sevilla i Verónica Forqué.
La trama gira al voltant de Nuria (Michelle Jenner) i Jorge (Hugo Silva), una parella que es va separar fa uns anys. Jorge encara no sap que Nuria té nova parella i que estan pensant en casar-se. Ella vol fer les coses bé i decideix comunicar-li aquesta notícia personalment, però les coses no resulten tan senzilles com ella esperava. La situació es complica ràpidament fins a transformar la pel·lícula en una autèntica peça d’embolics i malentesos, amb situacions molt hilarants.  
El director David Serrano va voler incloure petits homenatges a clàssiques comèdies romàntiques i de situació espanyoles i internacionals. Així, alguns diàlegs i situacions fan referència subtil a pel·lícules dels anys 80 i 90, fet que resulta divertit per als amants del cinema que poden reconèixer aquestes picades d’ullet...



Nuestros amantes
(2016). Comèdia romàntica espanyola dirigida per Miguel Ángel Lamata que compta amb un repartiment estel·lar que inclou Eduardo Noriega, Michelle Jenner, Fele Martínez, Amaia Salamanca i Gabino Diego.

La història gira al voltant de Carlos (Eduardo Noriega) i Irene (Michelle Jenner), dos desconeguts que es troben en una cafeteria i decideixen embarcar-se en un joc peculiar: construir una relació basada en les regles del seu propi món imaginari, on no hi ha lloc per a revelacions sobre les seves respectives vides. A través d'aquest joc, intenten escapar dels seus problemes personals, creant una connexió especial que els permet veure les coses des d'una nova perspectiva.
La pel·lícula es caracteritza per diàlegs intel·ligents i una química palpable entre els seus protagonistes. La narrativa utilitza elements de fantasia i realitat per crear un ambient màgic i encantador, fent que l'espectador es submergeixi en l'univers creat pels personatges.



En tu cabeza
(2016). Pel·lícula de ciència-ficció i comèdia escrita per Daniel Sánchez Arévalo, dirigida pel mateix Sánchez Arévalo, Kike Maíllo, Borja Cobeaga i Alberto Ruiz Rojo i que va estar produïda per Gas Natural Fenosa en un intent d’unir el cinema i els consells sobre eficiència energètica en una història que ens situa l’any 2052 des d’on Andrea (Michelle Jenner) viatja al passat per a introduir-se dins del cap de diverses persones per a conscienciar-los de la importància de l’estalvi energètic amb el destí de transformar el món i convertir-lo en una versió millor. Andrea, però, va una mica més enllà i tracte de canviar el seu propi destí, per evitar que cometi les errades que ella mateixa havia comés.

Entre d’altres, acompanyen a Michelle Jenner en aquesta història Hugo Silva, Adrián Lastra, Daniel Guzmán, Fernando Tejero, Rossy de Palma, Maxi Iglesias, Concha Cuetos, Luis Varela, Ana Morgade, Natalia de Molina, Berta Vázquez, Miguel Poveda, Núria Gago i Nausicaa Bonnín.

Es pot veure la pel·lícula des de YouTube.


La sombra de la ley (2018). Pel·lícula espanyola dirigida per Dani de la Torre que està ambientada a la Barcelona dels anys ’20 i que combina elements de thriller policíac i de drama històric, oferint una immersió en una època marcada per la corrupció, la lluita de classes, l’anarquisme i la inestabilitat política.
La història se centra en l'inspector Aníbal Uriarte (Luis Tosar), que arriba a Barcelona per investigar el robatori d’armes d'un tren militar. En una ciutat en plena efervescència social, amb enfrontaments constants entre bandes criminals, anarquistes i la policia corrupta, Uriarte haurà de moure's amb cautela per descobrir on es troben les armes robades.
Michelle Jenner interpreta a Sara, una noia idealista que es troba a cavall entre els moviments sindicalistes pacífics i els anarquistes violents.
Completen el repartiment, entre d’altres, Manolo Soto, Paco Tous, Jaime Lorente, Pep Tosar i Ernesto Alterio.
L’obra va obtenir 3 premis Goya (Millor Fotografia, Millor Direcció Artística i Millor vestuari), va estar nominada als premis Gaudí pel vestuari, el maquillatge i els efectes visuals i també va estar seleccionada al Festival de Sitges com a Millor Pel·lícula.

Miamor perdido (2018). Comèdia romàntica espanyola dirigida per Emilio Martínez-Lázaro, conegut per èxits anteriors com Ocho apellidos vascos i Ocho apellidos catalanes. La pel·lícula està protagonitzada per Dani Rovira i Michelle Jenner.
La història gira al voltant de Mario (Dani Rovira) i Olivia (Michelle Jenner), una parella que es coneix de manera peculiar i ràpidament s'enamoren. Tenen un gat anomenat Miamor que esdevé una part important de la seva vida. No obstant això, la relació entre Mario i Olivia comença a deteriorar-se i finalment trenquen. Quan Olivia se'n va de casa, Mario es queda amb el gat, però Miamor desapareix. Després de la separació, Mario farà tot el possible per recuperar el gat, cosa que el portarà a viure situacions còmiques i a reflexionar sobre la seva relació amb Olivia.
Dani Rovira i Michelle Jenner van demostrar tenir una gran química tant dins com fora de la pantalla. Durant el rodatge, es van fer molt amics i això es reflecteix en la seva actuació. Tots dos van comentar en entrevistes que van riure molt durant les gravacions i que van improvisar moltes escenes, afegint tocs personals als seus personatges.

Ocho apellidos marroquís (2023). Pel·lícula espanyola de comèdia dirigida per Álvaro Fernández Armero, que segueix l’estela d’èxit deixada per Ocho apellidos vascos (2014) i Ocho apellidos catalanes (2015).
La trama segueix les peripècies d'un grup de personatges que es veuen immersos en situacions còmiques i malentesos culturals, aquesta vegada en el context del Marroc. La pel·lícula se centra en els estereotips i les diferències culturals entre Espanya i el Marroc, fent servir l'humor per a explorar temes com la diversitat cultural i la caiguda de tòpics.
El repartiment està encapçalat per Julián López en el paper de Guillermo, la Michelle Jenner com a Begoña i María Ramos Mouhoub donant vida a Hamida. Els acompanyen també l’actriu Elena Irureta com a Carmen i una fugaç però notable aparició d’Antonio Resines en el paper del difunt José María.