Com va això, gateta?

 

L'any 1964 Woody Allen va rebre l'encàrrec per a realitzar el guió de la pel·lícula What's New Pussycat. En aquell temps Allen era un jove guionista que començava a donar-se a conèixer a Hollywood i en aquells moments estava actuant en un club nocturn del Village. Va escriure una comèdia d'embolics, altament vodevilesca, amb enginyosos diàlegs i situacions absurdes i hilarants... però els constants canvis imposats en el guió van anar sobrepassant els límits que l'escriptor estava disposat a suportar i a mitja pel·lícula es va desvincular del guió, malgrat que va intervenir-hi com a actor en compayia de Peter Sellers i Peter O'Toole a la banda masculina i a Romy SchneiderCapucine i Ursula Andress a la part femenina. Un repartiment de luxe.

Woddy Allen va declarar en el seu dia: "Els productors mai no van entendre el guió, ni una sola paraula. I clar, jo no tenia ni veu ni vot. Només que hagués alçat la veu m'haurien fet callar i m'haurien fet fora."

La pel·lícula explica la història de Michael James (Peter O'Toole), director d'una prestigiosa revista de moda i famós playboy que està contínuament assetjat per les dones, cosa que li dificulta en gran manera la seva determinació de ser fidel a la seva promesa (Romy Schneider). Com a darrera opció va al psiquiatre cercant una solució al seu problema. Aquest psiquiatre és el Doctor Fritz Fassbender (Peter Sellers), personatge que mereix punt i apart.

Fassbender és un gran personatge que creix sense mesura a les mans de Sellers que l'arriba a fer inoblidable, amb moments antològics! Un psiquiatre sense escrúpols  que li ve de família. Com el propi Fassbender explica:

"El meu pare, que era el més eminent oftalmòleg que hi havia a Viena, quan va ser acusar d'estar deixant cega a mitja ciutat va sorprendre als seus acusadors amb aquesta frase: "Doncs... no se de què es queixen... total, per que hi ha per veure..."

Va significar també el debut cinematogràfic de Woddy Allen tant a la seva faceta d'actor com de guionista i, si bé com a guionista va estar molt limitat -tal com comentava abans-, com actor en aquesta pel·lícula va fer de Woody Allen, un personatge que anirem trobant, amb mitisos, al llarg de tota la seva carrera crreativa.

La direcció va estar al càrrec de Clive Donner un  expert en el medi televisiu i que en aquesta ocasió se'n surt prou bé. 

 

What's New Pussycat és una comèdia molt física, en la línia slapstick de Buster Keaton i Charles Chaplin, amb un fort regust swinger (aire desinhibit sexualment) molt actual als anys seixanta i totalment esbojarrada que té com a embolcall a mida una gran banda sonora composada per Burt Bacharach on el tema principal té lletra de K. D. Lang i una potent interpretació de Tom Jones.

Si li dones una oportunitat a aquesta pel·lícula tens moltes possibilitats de passar una estona força divertida... comèdia intranscendent i d'humor absurd en estat pur!!