The Meaning of Life, buscant-li el sentit de la vida

Els Monty Python constitueixen un grup d’humor britànic irrepetible. Van començar amb el ja mític programa de televisió Monty Python's Flying Circus (El Circ Ambulant de Monty Python), programa fet d’sketchs corrosius i irreverents des d’on projectaven la seva visió de la societat que els havia tocat viure. El programa, que va començar el 5 d’octubre de 1969 per la BBC es va emetre fins l’any 1974, temps més que suficient perquè el seu treball creués fronteres i s’estengués pel món.

Monty Python estava format per Graham Chapman, Terry Jones, John Cleese , Michael Palin, Terry Gilliam i Eric Idle. La riquesa del grup la trobem precisament ern la diversitat dels seus members. Terry Jones i Michael Palin eren els responsables d’elaborar aquells diàlegs basats en jocs de paraules i en situacions còmiques. Per altra banda John Cleese i Graham Chapman es dedicaven a l’humor “ideològic”, molt més social i Eric Idle utilitzava un sarcasme molt més proper als monòlegs. Finalment el paper de Terry Gilliam era molt particular: no participava pròpiament a la realització dels guions sinó que era el responsable del potent disseny gràfic i de les animacions, presents a les seves interpretacions i sobre les que descansava una part de la gran personalitat del grup. A les seves interpretacions sempre encarnava personatges secundaris.

El seu llegat cinematogràfic està format per 5 pel·lícules:

- And now for something completely different (Se armó la gorda) (1971)
- Els cavallers de la taula quadrada (Monty Python and the Holy Grail) (1975)
- La vida de Brian (Monty Python's Life of Brian) (1979)
- Monty Python a Hollywood (Monty Python Live at the Hollywood Bowl) (1982)
- El sentit de la vida (Monty Python's The Meaning of Life) (1983)


Encara que hi ha altres pel·lícules amb el segell Monty Python, en les que ha intervingut part de l’equip:

- Jabberwocky (La Bestia del Reino) (1977) amb Terry Gilliam (director i guionista) i Michael Palin i Terry Jones (actors)The rutles (1977) amb Eric Idle (actor i guionista) i Michael Palin (actor)
- Time Bandits (Los Héroes del Tiempo) (1981) amb Terry Gilliam (director i guionista), Michael Palin (actor i guionista) i John Cleese (actor)
- Yellowbeard (Los desmadrados piratas de Barba Amarilla) (1983) amb Graham Chapman (actor i guionista) i Eric Idle i John Cleese (actors)
- Brazil (1985) amb Terry Gilliam (director i guionista) i Michael Palin (actor)
- Les aventures del Baró Munchausen(1988) amb Terry Gilliam (director i guionista) i Eric idle (actor)
- Un peix anomenat Wanda (1988) amb John Cleese (actor y guionista) i Michael Palin (actor)
- Erik el viking (1989) amb Terry Jones (director, guionista i actor) i John Cleese (Actor)
- Splitting Heirs (Recién nacido y ya coronado) (1993) amb Eric Idle (actor i guionista] i John Cleese (actor)
- Fierce Creatures (Criaturas feroces) (1997) amb John Cleese (actor i guionista) i Michael Palin (actor)
- Not the Messiah (He's a Very Naughty Boy) (No es el mesías (es un sinvergüenza)) (2010) amb John Cleese (actor i guionista), Eric Idle (guionista i actor] i Terry Jones i Michael Palin (actors)


The Meaning of Life, el sentit de la vida, és la darrera pel·lícula oficial del grup i significa el retorn al humor per successió de gags que tan bé els havia funcionat a la televisió. El fil conductor és un grup de peixos, que des de dins d’una peixera filosofen sobre el sentit de tot plegat: una bona excusa per planar sobre la religió, la guerra, el sexe, la medicina... amb la visió sempre crítica i trencadora  del grup.

I de fons, un musical. Disposa de diversos números musicals escampats al llarg de l’obra que encaixen a la perfecció en la narració.

Tot plegat, una pel·lícula que, lluny d’envellir-se i perdre actualitat, ha anat creixent amb els anys i constituint un bon exemple d’allò que van significar els Python dins del panorama d’humor intel·ligent i insolent.