Cites, una sèrie catalana elegant i actual

 

A l’any 2013, el Canal 4 de la televisió britànica va realitzar una sèrie de 9 episodis titulada Dates, creada per Brian Eisley, en la que podíem seguir les primeres cites d’un seguit de personatges i compartir amb ells el desenvolupament de l’encontre. És una sèrie elegant i suggerent, però que no deuria tenir l’acceptació desitjada ja que no va passar de la primera temporada.

A l’any 2015, TV3 va decidir fer la seva pròpia versió, que amb el títol de Cites va mostrar-nos als espectadors com eren les primeres cites a cegues d’uns personatges que en la majoria de casos s’havien conegut per internet. En aquestes cites, compartim amb els seus protagonistes desil·lusions, bones i males sorpreses, inicis d’històries amb futur o històries d’una nit... i trobem persones que naveguen per la nit barcelonina cercant companyia, sexe o l’amor de la seva vida. Cada personatge, portant la feixuga motxilla de les seves circumstàncies, se’ns mostra tal i com és en aquella hora en que cauen totes les màscares.

De fons, una ciutat de Barcelona encisadora, mostra la seva millor cara, gràcies a una  excel·lent fotografia, i tot plegat amanit amb una banda sonora que ha merescut ser editada en el disc “Queda’t amb la música”, amb 18 dels temes que poden escoltar-se al llarg dels seus 13 episodis.

La sèrie va tenir una gran acollida que ha motivat que al 2016 es fes una segona temporada, que aporta certs canvis significatius: deixem de viure solament la nit per passar a seguir també de dia als nostres personatges, alguns d'ells tenen més continuïtat i, per tant, veiem com evolucionen les seves relacions i s’exploren tot tipus d’encontres: trios, relacions homosexuals, trobades entre persones d’edats molt diferents, follamics, és a dir,  aquelles relacions entre amics que no desitgen que la relació passi de ser sexual... un tomb valent cap a històries que trenquen els tòpics tradicionals per explorar noves sedes.

Molt important, al llarg de les dues temporades, ha estat l’elenc d’actors i actrius que han intervingut a la sèrie i que han donat un gran nivell interpretatiu a les històries i la gran feina dels guionistes que han sabut incloure diàlegs brillants i situacions interessants en cada episodi.

Una sèrie que mereix un lloc especial en aquest espai de sèries.

Vols veure el mapa interactiu de Cites?